kartoffel-banner2

Kartofler fra Esromgaard

En kartoffel er ikke bare en kartoffel. Herhjemme dyrkes mange forskellige kartoffelsorter med forskellige egenskaber, smag og konsistens. Vi dyrker tre udvalgte sorter på Esromgaard, så vi kan levere nye danske kartofler til vores kunder hele kartoffelsæsonen igennem.

Cerisa kartofler

Cerisa - NY sommer 2022

Flavia-sorten er også en af de tidlige sorter, der kommer lige efter Solist-kartoflen. Det er en fin gul, lang-oval knold med en meget stor smag. Det er også en sprød kartoffel med mange anvendelsesmuligheder – den kan både spises varm og bruges kold i salaten.

DSC_0995

Linzer

En af Esromgaards nye sorter, Linzer, er en delikatesse-kartoffelsort, som har ensartede skæve ovale faconer. Kartoflen har gult skind og kød, og fungerer godt både som kogt og som rå kartoffel. Den kaldes også ”Verdens bedste sommerkartoffel”.  

Belinda

Belinda

Endnu en ny sort, Belinda, er en nyere delikatesse-kartoffelsort, med en fremragende smag. Kødet er kraftigt gult og faconen oval. I Tyskland er sorten en af de mest populære, idet den smager utrolig godt og er nem at dyrke. 

Skærmbillede 2021-06-08 kl. 20.18.16

Ballerina

Ballerina er en meget velsmagende gul kartoffel. Dens form og udseende er, som navnet antyder, indbydende og elegant. Ballerina er en god all-around kartoffel, som kan tilberedes til både salater, i gryderetter og på rugbrødsmadder. Kartoflen er særligt kendetegnet ved sin ovale form, som holder sig godt under tilberedning. Sorten er meget populær i Danmark, og egner sig også til køkkenhaver.