Verdi

Jordbær fra Esromgaard

Vi elsker jordbær, og netop jordbærrene har været med til at sætte Esromgaard på landkortet. Om det skyldes jorden, dyrkningen eller solen over Esrum, ved vi ikke, men vores jordbær smager fantastisk. Sorterne følger deres egen naturlige sæson og afløser hinanden, så vi har jordbær, der varierer i størrelse og smag gennem hele sommeren.

Daroyal

Daroyal

Daroyal er et af de tidligere jordbær, som har er meget kraftig frugtsmag og rød farve. Daroyal er meget sødt, og derfor optimalt til en gang friske jordbær med fløde eller mælk. Daroyal er også glimrende til syltning eller nedfrysning. 

Honeoye

Honeoye

Honeoye er en af sommerens første danske jordbær og den første af vores sorter, som vi høster i juni. Et Honeye-jordbær er kendetegnet ved middelstore til store, kegleformede og skinnende bær med en stærk mørkerød farve udvendigt og indvendigt. Smagen er syrligt-sød, og bærret er fast og med god smag. Kan anvendes frisk og bruges til frysning.

Dahli

Dahli

Dahli er, sammen med Allegro og Honeoye, en af de tidlige jordbær sorter. Det er første år Dahli dyrkes på Esromgaard. Vi har høje forventninger til Dahli, der skulle give et jordbær med skøn smag og en flot rød farve. Så er vi i gang! 

Allegro

Allegro

Allegro er et af vores tidlige jordbær i sæsonen. Jordbærrene er ensartede, og har en fremragende smag af sommer og sol. Allegro er et fast bær med en god holdbarhed. 

Verdi

Verdi

Verdi er et flot rødt bær med flotte lime grønne blade, som kan plukkes fra tidlig til midt/slut af juni. Bærret er kendetegnet ved at være af mellemstor størrelse og en utrolig smagfuld tekstur. Det egner sig godt til både at spise rent eller tilføjet i retter.

Malling

Malling centenary

Denne sort er forholdsvis ny på Esromgaard. Sorten stammer fra England og er også et af de tidlige jordbær. Bærrene er store, skinnende og ensartede i formen og dermed rigtig flotte at se på. Det smager fantastisk og sødt, og bærret har en god holdbarhed.

Polka

Polka

Polka-sorten modner midt i sæsonen. Det har middelstore, senere små, fyldige kegleformede bær. Udvendigt er farven skinnende rød og indvendigt mørk rød. Smagen er aromatisk og syrlig-sød og med fast konsistens. Det smagfulde bær egner sig til at blive spist frisk fra bakken eller midt i selv-pluk-marken. Det egner sig også til syltning.

Sonata

Sonata

Et Sonata-jordbær kan plukkes fra omkring slutningen af juni til begyndelsen af juli. Det er kendetegnet ved middelfaste, mellemstore, hjerteformede bær, der er lyst røde udvendigt og rosa-farvede indvendigt. Det er en hovedsort på de danske jordbærmarker og er fortrinligt til kager, til pynt og til at spise med fløde og mælk. Det mister lidt af sin smag ved frysning.

Sonsation

Sonsation

Sonsation er en af vores midt-tidlige sorter, som er kendetegnet ved sin helt fantastiske søde smag, super gode holdbarhed og meget flotte store bær. Bærret er velegnet til at spise friskt og til frysning.  

Renaissance

Renaissance

Renaissance er endnu et midt-tidligt bær, som er forholdsvist nyt på Esromgaard. Bærret er kendt for sin utrolig gode smag og flotte farve og facon. Det perfekte bær til den søde tand.  

Korona

Korona - ikke i sommer

Korona-bærret modner fra midten af juni. Det har middelstore til store bær med en stærk mørkerød bærfarve. Korona er et sødt bær med god smag og aroma. Det er ikke så fast og bliver nemt trykket. Hvis det ikke spises, mens det er flot og frisk, er det også meget velegnet til frysning og sylt.

Faith

Faith

Faith er en ny sen sort, der er med til at forlænge jordbærsæsonen med flere uger til dem, der har været på ferie og er gået glip af de friske bær i forsommeren. Bærrene er store og lyse med en rigtig god smag.

Malwina

Malwina

Med Malwina-bærret nærmer man sig afslutningen på jordbærsæsonen, da det er en af vores sene sorter. Det er et meget mørkt, nærmest rødvinsfarvet bær og er kendetegnet ved at have store skinnende bær med rødt frugtkød. Malwina-bærret har en kraftig og aromatisk jordbærsmag med meget sødme. Det egner sig godt til frisk brug såvel som til frysning.