Asparges fra Esromgaard

Det var de hvide asparges, der først vandt indpas i det danske køkken, men siden har de grønne overtaget pladsen. De grønne asparges vokser over jorden, og hvide asparges under. Den hvide skal skrælles før den kan spises, og den grønne kan spises, som den er.

Vi nyder at dyrke både hvide og grønne asparges på Esromgaard.

Gijlim_2

Gijnlim

Som sort kan denne asparges bruges til både at dyrke grønne og hvide asparges. Den grønne asparges er kendetegnet ved et rødligt hoved og en kraftig stengel med en lukket spids. Den har en dejlig aspargessmag og er yders populær i gårdsalget.

Cygnus_2

Cygnus

Dette er en hvid asparges-sort. Den dyrkes under sort-hvidt plastfolie og under minitunneler. Den producerer ensartede, tykke, glatte asparges af høj kvalitet, som med fordel kan nydes dampede med Hollandaise sauce. Cygnus er en foretrukken sort i Nordeuropa.

Xenolim_2

Xenolim

Xenolim er en sort af grønne asparges, der egner sig fremragende til det nordeuropæiske klima. Det er Tysklands mest populære grønne asparges, og den er kendetegnet ved en fantastisk grøn farve på både stilk og hoved.

Tallem_3

Tallems

Også denne sort kan bruges til at dyrke både grønne og hvide asparges. Den har nogle flotte ensartede stængler.

IMG_6221

Raffaelo, hvide og grønne asparges

Xenolim er en sort af grønne asparges, der egner sig fremragende til det nordeuropæiske klima. Det er Tysklands mest populære grønne asparges, og den er kendetegnet ved en fantastisk grøn farve på både stilk og hoved.

IMG_6206 2

Cumulus, hvide og grønne asparges

Også denne sort kan bruges til at dyrke både grønne og hvide asparges. Den har nogle flotte ensartede stængler.