Asparges fra Esromgaard

Det var de hvide asparges, der først vandt indpas i det danske køkken, men siden har de grønne overtaget pladsen. De grønne asparges vokser over jorden, og hvide asparges under. Den hvide skal skrælles før den kan spises, og den grønne kan spises, som den er. Vi dyrker fortrinsvis de grønne asparges på Esromgaard.

Gimlijn1

Gijnlim

Som sort kan denne asparges bruges til både at dyrke grønne og hvide asparges. Den grønne asparges er kendetegnet ved et rødligt hoved og en kraftig stengel med en lukket spids. Den har en dejlig aspargessmag og er yders populær i gårdsalget.

Cygnus_1

Cygnus

Dette er en hvid asparges-sort. Den dyrkes under sort-hvidt plastfolie og under minitunneler. Den producerer ensartede, tykke, glatte asparges af høj kvalitet, som med fordel kan nydes dampede med Hollandaise sauce. Cygnus er en foretrukken sort i Nordeuropa.

Xenolim1

Xenolim

Xenolim er en sort af grønne asparges, der egner sig fremragende til det nordeuropæiske klima. Det er Tysklands mest populære grønne asparges, og den er kendetegnet ved en fantastisk grøn farve på både stilk og hoved.

Talems1

Tallems

Også denne sort kan bruges til at dyrke både grønne og hvide asparges. Den har nogle flotte ensartede stængler.